Vozio pod uticajem alkohola, četvero dece lakše povređeno

U jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći na državnoj cesti Vinkovci-Jarmina, povređeno je četvero dece u dobi od 1, 4, 7 i 9 godina. Decu je u putničkom automobilu vozio njihov 44-godišnji otac iz Ivankova, koji je bio pod uticajem alkohola, izvestila je vukovarsko-sremska policija.

Nesreća se dogodila sinoć oko 18 časova i 50 minuta. Policija navodi da je u vozilu bila i majka dece, ali su ona i otac, u čijoj je krvi izmereno 1,8 promila alkohola, prošli bez povreda, dok su deca lakše povređena.

Uviđajem je utvrđeno da 44-godišnjak, vozeći iz smera Jarmine prema Vinkovcima, nakon nadvožnjaka iznad železničke pruge na vinkovačkoj obilaznici nije prilagodio brzinu kretanja vozila, te je udario u betonske elemente i sleteo na poljski put. Takođe je utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas, prevozio je jednu osobu više nego što je upisano u saobraćajnoj dozvoli te je na nedopušten način prevozio decu na zadnjem sedištu.

– Okolnosti pod kojima se dogodila ova saobraćajna nesreća posebno ističemo jer su počinjeni prekršaji (brzina, alkohol, pojas, dečje sedalice) prisutni kumulativno – saopšteno je iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.

Policija posebno upozorava vozače da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkoholna pića.