U prostorijama Gradskog društva Crvenog krsta Vukovar održana je redovna akcija davanja krvi, kojoj se odazvalo šezdeset dvoje (62) dobrovoljnih davalaca iz Vukovara i okoline, saznajemo od direktora Gradskog društva Crvenog krsta Vukovar Vlatka Glavaša.

– Akcije dobrovoljnog davanja krvi su među našim najvažnijim aktivnostima. U prostorijama našeg društva akcija se održava svakog meseca i to poslednjeg dana u mesecu. Ovim humanim činom spašavamo živote koji su ugroženi. Imamo veliki odaziv, oko 60-ak ljudi mesečno. Nadam se da će taj broj ubuduće biti i veći – kazao je Glavaš u izjavi za Radio Borovo.

Reč je, uglavnom, o višestrukim davaocima krvi.

– Ovo je 53. put kako dajem krv. Akciji sam se odazvao iz humanih, ali i zdravstvenih razloga. Inače sam sportista, živim zdravim životom, tako da mi nije problem dati krv – kaže Vukovarac, koji je želeo ostati anoniman.

Akciju dobrovoljnog davanja krvi Gradsko društvo Crvenog krsta Vukovar oganizovalo je u saradnji sa Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek, dok su sendviče za dobrovoljne davaoce krvi obezbedili sponzori, Mesnica “Bođirković” i Pekara “Sotoriva” iz Borova.

D.Zečević