Predsednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su danas u Gradskoj većnici Ugovor o donaciji sredstava za finansiranje redovnog rada Narodne kuhinje u Vukovaru u 2019. godini, vredan 240 hiljada kuna. 

“Ovo je treća godina kako Pevec potpisuje ugovor sa Gradom vezano za donaciju za rad Narodne kuhinje. Ideja se nametnula sama po sebi pre 10-ak godina, budući da sam i sam u Vukovaru i imali smo priliku da sarađujemo sa Udruženjem “Paloma” koje je brinulo o ljudima slabijeg imovinskog stanja, te smo uvideli da je postojala potreba za ovako nečim. Gradonačelnik Penava je pristao na naš predlog i zajedno smo napravili ovakvu jednu dobru stvar. U Vukovaru ne sme biti gladnih”, kaže Lovrinčević.

A upravo to je i zadatak koji je sebi postavila Gradska uprava, rekao je gradonačelnik Ivan Penava, zahvalivši ovoj firmi na velikoj pomoći.

Nakon potpisivanja ugovora posetili su Narodnu kuhinju koja se nalazi u prostorijama Gradskog društva Crvenog krsta Vukovar, čiji je direktor Vlatko Glavaš pojasnio način funkcionisanja kuhinje, koja se u ovim prostorijama nalazi od 1. decembra prošle godine.

“Hrana se donosi iz vinkovačkog Caritasa i ovde se deli. Dobro je da je Narodna kuhinja sada uz Crveni krst jer smo tako bliže tim ljudima kojima je potrebna pomoć”, rekao je Glavaš.

Ugovor je sklopljen na godinu dana za period od 1. januara do 31. decembra ove godine, i njime će Pevec sa 20 hiljada kuna mesečno finansirati rad Narodne kuhinje u Vukovaru, čije usluge trenutno koristi 90-ak osoba.