Povodom predstojeće Nove godine godine po Julijanskom kalendaru , većnici SDSS-a u Gradskom veću  Vukovara Srđan Kolar, Vesna Vujić i Aleksandar Pribičević i pomoćnik ministra uprave iz redova SDSS-a Dejan Drakulić, darivali su poklon-paketićima decu iz Dečjeg vrtića Vukovar 2 u kojem se vaspitno-obrazovni program odvija na srpskom jeziku i pismu. Podela paketića i prigodan program upriličeni su u objektu ovog vrtića u Borovu naselju.

“Ova akcija je već tradicionalna budući da je organizujemo šestu godinu zaredom povodom Pravoslavne nove godine. Dužnost nam je i obaveza da negujemo naše običaje, a osmeh koji su nam deca danas podarila neprocenjiv je i motiv da i ubuduće nastavimo sa ovom tradicijom”, kaže predsednik vukovarskog SDSS-a dodajući da su podelili 200 paketića za koje su izdvojili sredstva iz svojih većničkih naknada i ličnih primanja.

Pomoćnik ministra uprave iz reda srpske zajednice Dejan Drakulić smatra da su ovakve akcije važne za očuvanje identiteta srpske zajednice.

“Ovim gestom želimo prvo zaželeti deci sve najbolje u Novoj godini, obradovati ih, pokloniti im pažnju i pored svega toga poručiti da treba da čuvaju svoje običaje, svoje praznike i neguju sve ono što čini njihov identitet”, ističe Drakulić.

Pre podele paketića, decu je zabavljao poznati novosadski animator Branimir Bane Rosić sa svojom “letećom gitarom”.

“Baš mi je drago što sam ovde. Mislim da sam bio i 2017.godine i da je isto bio ovako divan povod da se malo zabavimo i proslavimo, pošto imamo sreće da imamo više Novih godina. Sa mnom je ekipa Radio televizije Vojvodine iz emisije “Hajdemo u obdanište” koja se već deset godina emituje u našem programu”, rekao je Bane i dodao da će tokom boravka u vrtiću “Vukovar 2” snimiti materijal za specijal “Leteća gitara u vašem gradu”.

U vrtiću “Vukovar 2” obeležavaju sve značajne pravoslavne praznike , kaže direktorica Marina Latinović. Prema njenim rečima vrtić trenutno pohađa 180 dece u redovnim programima i šestero dece u kratkom programu predškole, a broj dece je, uprkos trendu iseljavanja stanovništva, ove pedagoške godine čak u porastu.