U Vukovaru će uskoro biti otvoreno novoizgrađeno pristanište “Marina” smešteno uz desnu obalu Dunava kod tzv. stare klaonice koje će služiti za privez čamaca i drugih plovila za sport i razonodu.

Pristanište se sastoji od vodnog prostora za vez plovila, zaštitnog pontona od plutajućih naplavina, sidrenog sistema i pristupnog mosta s postojeće obaloutvrde, a imaće ukupno 140 vezova za čamce i plovila, od čega 90 vezova dužine 8 metara i 50 vezova dužine 12,5 metara.

Projekat izgradnje komunalnog pristaništa „Marina“ finansiran je Odlukom Vlade Republike Hrvatske, sredstvima iz državnog budžeta putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u iznosu od 8 miliona i 750 hiljhada kuna te sredstvima Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara u iznosu od 500 hiljada kuna. Završetak radova i svečano otvorenje očekuje se u idućih mesec i po.

Direktor Lučke uprave Alen Jakumetović najavio je još dva projekta – uređenje lučice na Ostrvu sportova, projekat vredan 7 miliona kuna, te proširenje putničkog pristaništa u šta će biti uloženo 25 miliona kuna.