Vukovarski Čazmatrans povećao je cenu autobuske karte u gradskom prevozu sa šest na osam kuna u jednom pravcu. Ovaj prevoznik dobio je od grada Vukovara koncesiju za obavljanje gradskog prevoza putnika za naredne dve godine.

Pročelnik Upravnog odeljenja za komunalnu privredu grada Vukovara Dražen Čulig izjavio je za Glas Slavonije da Čazmatrans cenu linijskog gradskog prevoza nije menjao deset godina, a kako je u međuvremenu došlo do brojnih porasta troškova života, nije ih iznenadilo poskupljenje prevoza.

“Ako gledamo socijalnu komponentu, jasno je da ne možemo biti zadovoljni zbog podizanja cene karte, međutim ona ima opravdanje. Gradsko veće je prihvatilo ponudu Čazmatransa kao jedinog zainteresovanog za obavljanje toga posla i od 1. januara na snazi su nove cene”, rekao je Čulig.

Prema odredbama ugovora, mesečna karta za učenike srednjih škola i studente iznosi 246,60 kuna, za radnike 281,60 kuna, a cena karte za penzionere starije od 65 godina povećana je s 40 na 50 kuna. Time će i Grad imati veće troškove, s obzirom na to da podmiruje trošak prevoza sugrađana starijih od 65 godina.

“Prema prvim izračunima, za tu ćemo namenu iz budžeta izdvajati 700-800 hiljada kuna više, ali to je realnost”, naglasio je Čulig i dodao da je i nakon poskupljenja, Vukovar još uvek jedan od gradova u Slavoniji koji ima najjeftiniji gradski prevoz.