Negoslavčani prikupili 1000 paketića za decu na Kosovu

Spread the love

Veće srpske nacionalne manjine u Opštini Negoslavci i Udruženje žena “Negoslavčanke” organizovali su humanitarnu akciju “Poklon paketići za mališane na Kosovu” putem koje je u mesec dana prikupljeno hiljadu paketića za decu na Kosovu.

“Vreme je novogodišnjih praznika, a ono što najviše obraduje svako dete je novogodišnji paketić. Svi znamo u kakvoj su situaciji naša braća na Kosovu tako da smo se mi odlučili na ovu humanitarnu akciju kako bismo obradovali decu u ovo praznično vreme”, kaže predsednica Veća srpske nacionalne manjine u opštini Negoslavci Biljana Pejić. Akcija je trajala od 28. novembra do 28. decembra i prikupljani su paketići i igračke.

“Akciji su se priključili mnogi naši ljudi, odavde i iz inostranstva, mnogi mladi ljudi, udruženja, vrtići i škole, opštine.. U mesec dana prikupili smo 1000 paketića koje smo juče odneli u Beograd odakle će 4. januara biti otpremljeni na Kosovo”, pojašnjava Pejićeva.

Zahvalila se svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

“Zaista me raduje što se toliki broj ljudi velikog srca priključio ovoj akciji. Videli smo koliko smo jaki kada smo svi složni i kada imamo dobar cilj i dobru volju da napravimo veliku stvar”, zaključila je Pejićeva.