18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Novogodišnje druženje mladih Evropskog doma Vukovar

2 min read

U prostoru Odeljenja za mlade “Spajalica” Gradske knjižnice Vukovar i ove godine održan je susret mladih Evropskog doma Vukovar. 

Kroz novogodišnje druženje i rad u grupama mladi su razgovarali o ličnom doprinosu i angažmanu u lokalnoj zajednici, a izneti su i predlozi za iduću godinu, navodi izvršna direktorica Evropskog doma Vukovar Dijana Antunović Lazić. 

– Mladi su prošli brojne međunarodne i domaće kampove, radili na sebi, sticali znanja i veštine, prenosili nova saznanja svojim prijateljima, bavili se humanitarnim radom, učili pisati projekte i razvijali kritičko mišljenje. Svoje slobodno vreme uložili su izgrađujući svoje stavove, jačali liderske veštine, socijalni kapital i promovisali pozitivne vrednosti svog grada i zajednice. Mirotvorni rad, evropske vrednosti i pravo na različitost bili su osnovna vodilja za rad – ističe Antunović Lazić.

Pregledu aktivnosti pridružili su se i mladi koji su nekad aktivno delovali u svojoj zajednici, a danas zbog poslovnih i egzistencijalnih obaveza nisu u mogućnosti. 

– Spoj ovih generacija i njihov angažman u lokalnoj zajednici daje veliku društvenu vrednost, pozitivnu energiju i poticaj za nastavak rada za dobrobit cele zajednice – zaključila je Antunović Lazić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link