cof

Vukovarsko-sremski župan Božo Galić upriličio je juče u Palati Srem u Vukovaru Božićni prijem za snimatelje, novinare, urednike i direktore medija s područja naše županije.

Tom prilikom predstavnicima medija zahvalio se na dosadašnjoj saradnji. Novinarima i njihovim porodicama zaželeo je sve najbolje povodom predstojećih praznika i srećnu i uspešnu 2019. godinu.

U ime predstavnika medija, županu se na čestitkama zahvalio Željko Draženović, novinar Hine i predsednik vukovarsko-sremskog ogranka Hrvatskog novinarskog društva.  Osvrnuo se i na godinu na izmaku, koju je obeležio veliki broj događaja.

– Za našu profesiju sve godine su izazovne. Mi smo jedna od najaktivnijih županija u Hrvatskoj. Vukovar ima svoju posebnu težinu i nosi najveći broj događaja, tako da nema novinara koji nije svakodnevno u ovom gradu – kazao je Draženović. Ukazao je i na problem nedovoljnog broja novinara u redakcijama.

– Iskusnih novinara je malo, a mladi novinari se nakon stručnog osposobljavanja uglavnom ne zadržavaju u novinarstvu već odlaze. Redakcije su opterećene, ali moramo izdržati – poručio je Draženović.

Zadovoljan je i saradnjom Vukovarsko-sremske županije sa medijima, ali i dobrom saradnjom i solidarnošću predstavnika svih medijskih kuća na našem području.

– Svim kolegama, ne samo novinarkama i novinarima, već svima koji su u ovoj branši, od snimatelja, fotoreportera do tonaca, želim sve najbolje u idućoj godini. Nadam se da će 2019. biti bolja nego što je bila ova. Svi želimo malo veća primanja, a manje rada, međutim bili bi zadovoljni i sa većim platama – rekao je Draženović.

Prijemu su prisustvovali i zamenici župana Damir Barna, Josip Dabro i Đorđe Ćurčić.