U akciji borovskog SDSS-a prikupljeno 1850 knjiga za biblioteku SKD “Prosvjete” u Borovu

Predsednik Opštinske organizacije SDSS-a u Borovu Srđan Jeremić uručio je predsedniku borovskog pododbora Srpskog kulturnog društva”Prosvjeta” Danku Nikoliću, donaciju od 1850 knjiga prikupljenih tokom trodnevne humanitarne akcije koju je organizovao borovski SDSS.

“Kako smo i naveli u našem ovogodišnjem planu i programu rada, odlučili smo da organizujemo humanitarnu akciju za biblioteku borovskog pododbora Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta”. Pozvali smo sve institucije, udruženja i sve naše meštane koji imaju određene knjige, a više im nisu potrebne, da ih doniraju “Prosvjetinoj” biblioteci u Borovu kako bismo obogatili fond biblioteke i kako bismo svim korisnicima usluga ove biblioteke omogućili što raznovrsniji sadržaj. Moram reći da sam i više nego zadovoljan budući da smo u tri dana prikupili 1850 knjiga. Zahvaljujem se svima koji su donirali knjige na njihovom velikodušnom gestu”, rekao je Jeremić.

Predsednik borovske “Prosvjete” Danko Nikolić ističe da je ovom donacijom obogaćen fond knjiga koji se približio brojci od deset hiljada.

“Ovo je značajna donacija, a ono što nam još nedostaje su malo savremenija izdanja koja ćemo nabaviti tokom iduće godine.Zahvaljujem se svim donatorima i opštinskoj organizaciji SDSS-a koja je pokrenula ovu inicijativu”, rekao je Nikolić.

Nakon duže pauze, biblioteka je s radom počela početkom ovog meseca, podsetio je Nikolić i dodao da je biblioteka otvorena radnim danima od  15 do 19 časova. Pozvao je sve zainteresovane da se učlane kako u biblioteku tako i u pododbor SKD “Prosvjeta” u Borovu. Biblioteka nudi sve poznate naslove domaće i svetske književnosti kao i školsku lektiru te nešto stručne literature.