17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vukovarsko-sremska županija u vrhu po broju ugovorenih evropskih projekata

2 min read

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je najnovije podatke o iskorištenosti EU fondova po županijama. Vukovarsko-sremska županija se prema tim podacima nalazi u samom vrhu po broju ugovorenih projekata, uz Grad Zagreb, Dubrovačko neretvansku, Primorsko-goransku i Osječko-baranjsku županiju.

Kada su u pitanju podaci za Operativni program iz područja konkurentnosti i kohezije prema broju ugovorenih projekata po županijama, Vukovarsko-sremska županija se nalazi na 7. mestu sa ukupno 165 projekata ugovorene vrednosti od 138 miliona eura. Najbolje rezultate naša županija ima u korištenju Operativnog programa iz područja efikasnih ljudskih potencijala sa 54 ugovorena projekta vredna 20 miliona evra što je svrstava na 4. mesto u poretku svih županija. Iz Programa ruralnog razvoja do sada je na području naše županije ugovoreno projekata u vrednosti od 81 milion evra što predstavlja udeo od 6,7 % ukupno ugovorenih sredstava na nacionalnom nivou.

Tokom ove godine potpisan je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za dva razvojna projekta Vukovarsko-sremske županije ukupne vrednosti gotovo 55 miliona kuna koji se finansiraju iz državnog budžeta – „Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura“ u Cerni i “Drvno-tehnološki centar Slavonski hrast“ u Gradištu.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.