15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dalj: Dogradnja objekta vrtića “Mali princ”

2 min read

 

Ministarstvo za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku odobrilo je 950 hiljada kuna bespovratnih sredstava za dogradnju objekta Dečjeg vrtića “Mali princ” u Dalju. Ugovor o izvođenju radova danas su potpisali načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić s direktorom firme Planum građenje iz Vukovara Đurom Bamburačem. Ukupna vrednost projekta je milion i 300 hiljada kuna, od kojih će 350 hiljada kuna biti osigurano iz opštinskog budžeta, rekao je načelnik Vesić.

“Kapacitet postojećeg objekta je 50-tak mališana i nemamo mogućnosti da ih primimo više zbog čega konstatno imamo liste čekanja. Prošle godine smo se javili na konkurs Ministarstva za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku i odobrena su nam sredstva od oko 950 hiljada kuna. Radićemo proširenje odnosno dogradnju postojećg objekta, sa još dve sobe i pratećim prostorijama. Verujemo da ćemo tada imati dovoljno prostora za svu decu. Osim dece iz Dalja u ovaj vrtić dolaze i deca s područja Aljmaša i Erduta”, kaže načelnik Vesić i dodaje da je osim radova na objektu, predviđeno i uređenje i proširenje dvorišta.

 

 

Radovi bi trebali završiti do 30.marta iduće godine. Novi prostori zadovoljiće potrebe boravka od 80 do 100 dece u vrtiću, ali i stvoriti neophodne uslove za odvijanje programa predškole. Da će novi prostori u vrtiću biti vrlo brzo popunjeni govore i podaci o broju novorođene dece. Prema Vesićevim  rečima u Dalju je ove godine rođeno između 35 i 40 beba, 15 više nego prošle godine.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link