21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Projekat Visitus: Treninzi za turističke radnike sa rad sa slepim i slabovidnim osobama

2 min read

 

Opština Erdut od sredine prošle godine provodi projekat “VISITUS – obogaćivanje turističke ponude za slepe i slabovidne osobe”. Nosilac ovog projekta je grad Sombor, a osim Opštine Erdut partner na projektu je i Institut ekonomskih nauka iz Beograda. Projekat se sufinansira iz prekograničnog programa “Interreg IPA CBC Croatia – Serbia” i provodi se do 14.februara iduće godine. Ukupna vrednost projekta 353.048,15 eura.

Kako bi se stvorili preduslovi za realizaciju promo tura za slepe i slabovidne osobe, u Kulturnom i naučnom centru “Milutin Milanković” u Dalju, 25.oktobra su organizovani specijalizovani treninzi za turističke radnike.

Treninzi su  obuhvatili dva modula. Prvi modul „Turizam pristupačan svima“ obuhvatio je teme socijalnog turizma i trenutnih trendova turističkih usluga u socijalnom turizmu, odnosa turističkih radnika sa slepim i slabovidnim osobama i analizu mogućnosti razvoja socijalnog turizma u Osječko-baranjskoj županiji i opštini Erdut. Kroz drugi modul  „Iskustva i primeri iz prakse“, učesnici su usvojili znanja o kretanju sa slepom osobom sa štapom uz vodiča, na koji način se  treba pristupiti slepoj i slabovidnoj osobi u ugostiteljskim objektima i svakodnevnom životu, te na koji način ih animirati.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.