Članovi “Golubice” na humanitarnom kocertu Nine Badrić

 

Članovi Udruženja za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” iz Vukovara učestvovali su na koncertu Nine Badrić koji je 25.oktobra održan u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinkog u Zagrebu.

Koncert je bio humanitarnog karaktera kao podrška Fondaciji “Hrvatska za decu” s ciljem prikupljanja sredstava za odlazak sportista s intelektualnim oštećenjm na Specijalnu olimpijadu u okviru Letnjih igara 2019. godine u Abu Dabiju, među kojima će biti i ekipa “Golubice” iz Vukovara.

Zahvaljujući trogodišnjem programu pod nazivom „Možemo i mi“ – Problemi i zadovoljavanje osoba s invaliditetom, kojeg Udruženje za osobe s intelektualnim oštećenjem provodi u partnerstvu sa Gradom Vukovarom, Javnom ustanovom za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ i Centrom za socijalnu skrb Vukovar, a kojeg finansira ga Ministarstvo za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku proizašli su ovakvi odlični rezultati.

Udruženje za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar ovim putem se još jednom zahvaljuje Fondaciji „Hrvatska za decu“ i ambasadorici Nini Badrić na ovakvoj hvale vrednoj akciji koja će ostvariti snove mnogih sportista s intelektualnim oštećenjem.