18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Međunarodni festival dečjeg folklora “Đeram” održan u Borovu

2 min read

Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Borova proteklog vikenda bilo je domaćin Međunarodnog festivala dečjeg folklora “Deca čuvari tradicije – Đeram”. 
 
Pored domaćina i organizatora u programu, koji je održan u velikoj sali Kulturnog centra Borovo, učestvovala su kulturno-umetnička društva “Vaso Đurđević” iz Bršadina, “Bekrija” iz Negoslavaca i “Đerđef” iz Zrenjanina, kao i Plesna grupa “Venera” iz Vukovara. 


 
– Prvi put smo u Borovu i siguran sam ne i poslednji put. Ovde su nam prijatelji koji će se odazvati na naš festival, tako da je saradnja obostrana. Kroz folklor se deca upoznaju, druže i stiču zajedništvo. Zaista imamo divnu decu i drago mi je što žive život okrenut ka prijateljstvu i zajednici – rekao nam je predsednik i umetnički rukovodilac zrenjaninskog KUD “Đerđef” Milorad Đurić.

Borovo je po prvi put domaćin ovog festivala, saznajemo od predsednika borovskog KUD-a Rade Bosića. 
 
– Ovo je 12. festival. Mi smo prvi put u ulozi domaćina i prezadovoljni smo jer deca imaju mogućnost da učestvuju, putuju i upoznaju svoje vršnjake. Za decu to je nagrada i podsticaj za budući rad – kaže Bosić.


 
Da su ovakva druženja potrebna deci i da u njima uživaju, potvrdili su nam i borovski mališani.
 
– Volim folklor, volim putovati, plesati i družiti se. Najviše volim koreografiju “Hajd’ povedi veselo”, jer je to prva koreografija koju sam naučila– ispričala nam je 10-godišnjakinja iz Borova. Slična razmišljanja čuli smo i od druge dece, koja negujući narodne igre i pesme čuvaju i tradiciju svog naroda. 

D.Zečević

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link