18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Borovu održano 9.Ozrensko-posavsko veče

2 min read

 

U organizaciji Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine u petak je u Borovu održano Ozrensko-posavsko veče koje ovo udruženje organizuje devetu godinu zaredom. Cilj okupljanja je negovanje tradicije i običaja Srba sa područja Ozrena i Posavine koji su na istok Hrvatske doselili 60-tih godina prošlog veka, kaže predsednik Udruženja Rajko Lukić koji je zadovoljan odazivom članova i gostiju.

Pored više od dve stotine članova udruženja,  Ozrensko-posavskoj večeri prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave te  gosti iz Republike Srpske i Srbije: delegacija opštine Petrovo, predstavnici Srpskog sportskog udruženja “Prijatelji” iz Broda i Zavičajnog udruženja “Ozren” iz Šida.

Zbog velikog doprinosa radu udruženja dodeljena je zahvalnica Zlatku Spasojeviću iz Borova, a član udruženja Miroslav Mikerević koji živi u Nemačkoj uručio je udruženju komplet dresova za sportsku ekipu. Na početku večeri nastupila je folklorna sekcija udruženja, a druženje je nastavljeno uz izvorne pesme i zvuke šargije i violine.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link