17/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Zasedala Skupština Vukovarsko-sremske županije

3 min read

U Palati Srem u Vukovaru danas je održana 12. sednica Skupštine Vukovarsko-sremske županije, na kojoj je između ostalog usvojen Izveštaj o radu župana za prvih 6 meseci ove godine. Od prisutna 34 člana Skupštine 23 je glasalo za, 4 protiv i 7 suzdržanih.

Ono što je župan Božo Galić istakao kao najvažnije u prvoj polovini godine je svakako usvajanje županijske Strategije. U okviru Strategije istakao je projekte iz sektora poljoprivrede i drvnog sektora, a kroz projekat Slavonija 5 slavonskih županija je definisalo svoje projekte i potpisani su i prvi sporazumi.

O stanju stočarstva u VSŽ u 2017. godini većnike je izvestio pročelnik Upravnog odeljenja za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić. Prema njegovim rečima stanje u stočarstvu bilo je “ni dobro ni loše”.

“Perspektive su primerene, a interesovanje kod ljudi raste. Tržište se otvara za domaće prooizvode, čemu je doprinela i kampanja Ministarstva poljoprivrede. Što se tiče stočnog fonda imamo smanjen broj krava, ali je proizvodnja mleka zadržana na istom nivou. Svinjogojci su najbolje organizovani, značajno unapređuju svoj genski potencijal i imaju najbolju perspektivu” rekao je Matić.

Na sednici je, između ostalog, usvojen i predlog Odluke o dodeli priznanja Vukovarsko-sremske županije u 2018. godini.

Tako će nagradu za životno delo dobiti Antun Turda za izniman doprinos u području sporta i rada s mladima, a nagrade će dobiti Drago Žagar za izuzetna postignuća u području nauke i visokog obrazovanja, Grad-Export d.o.o.Vinkovci i pekarsko-trgovačko-ugostiteljski obrt Stjepanović Vukovar za doprinos razvitku privrede te Ivan Ćosić Bukvin za doprinos i postignuća u području istorije i kulture. Povelje će dobiti Antun Ivanković za doprinos i postignuća u području nauke i kulture, Ivan Petrinović za iskazani doprinos u Domovinskom ratu, Vlasta Vučevac za izuzetan doprinos u području zdravstva i socijalne skrbi, Jura Strinić za doprinos u području sporta i kulture, lovačko udruženje Vepar Strošinci povodom obeležavanja 50 godina uspešnoga rada, Matica penzionera Vukovarsko-sremske županije za doprinos u području humanitarnog rada, firma Dilj d.o.o. Vinkovci za doprinos razvoju privrede te DVD Nuštar za postignute uspehe i doprinos razvoju vatrogastva.

Nagrađeni će primiti nagrade i priznanja na obeležavanju Dana Vukovarsko-sremske županije koji će se ove godine obilježiti 9. novembra u Iloku.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link