18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SDP-ova Biljana Gaća o neuspešnom projektu Interkulturne škole Dunav

3 min read


Povlačenje novca za izgradnju Interkulturne osnovne škole “Dunav” u Vukovaru još je jedna velika sramota gradskih i državnih vlasti, navodi u saopštenju za javnost SDP-ova većnica u Gradskom veću Vukovara Biljana Gaća.

Saopštenje je reakcija na članak objavljen u “Jutarnjem listu” u kome se navodi da Kraljevina Norveška od Republike Hrvatske traži povrat sredstava uloženih za izgradnju škole. Podseća se da je Kraljevina Norveška kroz fond Evropskog privrednog prostora Republici Hrvatskoj dala milion i 300 hiljada evra za izgradnju prve Interkulturne osnovne škole Dunav u Vukovaru.

– Problematično je što smo od 1,3 miliona evra, s rokom da ta sredstva iskoristimo do kraja 2017., iskoristili samo 369 hiljada evra – navodi Gaća. Ističe da je potpuno opravdano da Kraljevina Norveška traži povrat sredstava i da više neće finansirati izgradnju i opremanje škole.

– Iz straha da u Vukovaru roditelji u praksi imaju stvarnu mogućnost izbora gde žele upisati svoje dete, i HDZ i SDSS dali su sve od sebe da do realizacije ove škole ne dođe. To je samo još jedan pokazatelj da je ova škola odličan projekat – tvrdi Biljana Gaća, koja je kritična i prema vlastitoj stranci.

– Kao građanka Vukovara želim se izviniti Kraljevini Norveškoj na tome što su u čudu da mi nismo iskoristili poklonjene novce i da su iz prve ruke mogli da svedoče o nesposobnosti vlasti na svim nivoima u Republici Hrvatskoj. Da ne bude nejasnoća, smatram da je i SDP, iako je napravio dosta za ovaj projekat, mogao i trebao napraviti još više i iskreno žalim što nije. I ono najvažnije, želim se izviniti svim mladim generacijama Vukovara koje idu u školu i koje će u nju tek ići, što nismo uspeli u ovom projektu da u Vukovaru, napokon, barem deca u potpunosti žive jedna s drugima –  navodi SDP-ova većnica Biljana Gaća.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link