Konkurs za Godišnju nagradu Branimir Kurucić

 

Koordinacioni odbor Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem sa sedištem u Vukovaru raspisao je konkurs za dodelu Godišnje nagrade “Branimir Kurucić”. 
 
Predlagači mogu biti pododbori i pojedinci, članovi Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” u sastavu, odnosno sa područja na kojem deluje Koordinacioni odbor za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem i Ansambl narodnih igara Srpskog kulturnog društva Prosvjeta.
 
Kandidati za Godišnju nagradu mogu biti: pojedinci, članovi Prosvjetinih pododbora s područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, kao i pododbori, sekcije i ansambli u sastavu Prosvjetinog regionalnog Koordinacionog odbora. Takođe, kandidati mogu biti i pojedinici, poreklom iz ovih krajeva, koji su postigli zapažene rezultate na području kulture ili doprineli razvoju kulture u ovim krajevima, kao i pojedinci koji ne potiču iz ovih krajeva, ali su svojim delovanjem doprineli razvoju kulture na našem području. 
 
Predloženi kandidat treba da ima ostvarene rezultate proteklih godina iz jednog od navedenih područja: scenske, muzičke, književno-jezičke, likovne umetnosti i vajarstva, filmske umetnosti ili nekog drugog područja značajnog za kulturni razvoj.
 
Predlozi za Godišnju nagradu uz detaljno obrazloženje predlagača mogu se dostaviti preporučeno poštom na adresu: Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“, Koordinacioni odbor za Istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem, Nikole Tesle 69, 31 204 Bijelo Brdo ili putem elektronske pošte na adresu: spopac@gmail.com <spopac@gmail.com>. Rok za dostavljanje predloga je zaključno s 15. novembrom ove godine.
 
Godišnja nagrada “Branimir Kurucić” biće dodeljena na svečanom zatvaranju ovogodišnjih 21. Dana kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, jedne od najstarijih i najmasovnijih Prosvjetinih manifestacija, čiji je osnivač pokojni Branimir Kurucić. Svečano otvaranje manifestacije je u subotu, 20. oktobra u 19 časova u Domu kulture u Kneževim Vinogradima, dok će njen poslednji program i svečano zatvaranje biti 8. decembra u Vukovaru.