17/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dragana Jeckov u Hrvatskom saboru o napadu na svoje kolege Pupovca i Miloševića: Primitivni, prostački, anticivilizacijski, a nadasve kukavički čin

2 min read

Zastupnica SDSS-a u Hrvatskom saboru Dragana Jeckov danas se osvrnula na nedavni napad na svoje stranačke kolege i saborske zastupnike Milorada Pupovca i Borisa Miloševića dok su prolazili pijacom Dolac u centru Zagreba.

“Primitivni, prostački, anticivilizacijski, a nadasve kukavički čin bacanja hrane na ljude samo je nastavak kampanje koja poprima elemente histerije prema pripadnicima srpske nacionalne manjine, prema SDSS-u i prema njegovom predsedniku”, rekla je Jeckov i dodala da je nakon tog napada primila puno telefonskih poziva u kojima su ljudi izražavali zabrinutost, zebnju i strah jer se tako javno i beskrupulozno napadaju manjinski zastupnici.

“Posebno treba da nas zabrine činjenica da niko, ama baš niko nije video napadača i o tome nije bio spreman posvedočiti. Niko nije bio spreman ni da im priđe i da ih pita da li im je potrebna pomoć. Zar baš niko nije bio spreman svojevoljno dati iskaz institucijama o tom događaju. To je najdublji problem u svakom smislu. Odsustvo osećaja da treba pomoći ljudima u nevolji, ćutke okrenuti glavu i praviti se da se ništa nije dogodilo gotovo je jednako kao i učestvovati u tome”, istakla je Dragana Jeckov.

“Jadni su pokušaji da se još dodatno ponize oni koji su druge nacionalnosti ili svetonazora i još ih dodatno treba ismejati jer po njima srpski predstavnici i zaslužuju baš takav tretman u društvu. To nije normalno i na to se ne smemo navikavati”, zaključila je Jeckov.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link