18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SDSS: Očekujemo da prvi korak u zaustavljanju galopirajuće ksenofobije bude pronalaženje i sankcionisanje počinioca

2 min read

 

Samostalna demokratska srpska stranka, sva njena tela i sveukupno članstvo najoštrije osuđuju incident u kojem je u centru Zagreba napadnut predsednik stranke i saborski zastupnik dr. Milorad Pupovac i njegov kolega saborski zastupnik i predsednik Kluba SDSS-a Boris Milošević.

U saopštenju iz SDSS-a se navodi da je primitivni, prostački, manijakalni i anticivilizacijski, te nadasve kukavički čin bacanja ostataka hrane na čoveka, nažalost samo nastavak kampanje koja poprima elemente histerije prema Miloradu Pupovcu i srpskim institucijama. Krajnje je vreme da institucije sistema zaustave pojave koje nas vraćaju u  godine mržnje za koju smo mislili da je prošlost u demokratskoj zemlji članici Evropske unije. Očekujemo da prvi korak u zaustavljanju galopirajuće ksenofobije bude pronalaženje i sankcionisanje počinioca. 

Osim napada u kojem je ugrožen moralni, ali moguće i fizički integritet našeg predsednika Milorada Pupovca i stranačkog kolege Borisa Miloševića brine nas i ravnodušnost svih građana koji su se u tom trenu našli na zagrebačkoj pijaci Dolac i kafiću Amfora. Prosto je neverovatno da niko, ama baš niko, nije video napadača i o njemu nije spreman posvedočiti samom Pupovcu, a kasnije i zvaničnim institucijama o nemilom događaju. Ćutanje društva o nasilju u tom istom društvu je loš znak koji pokazuje odsustvo izvornog ljudskog razumijevanja i solidarnosti, ali moguće i strah pojedinca, te nepoverenje u institucije sistema, navodi se u saopštenju SDSS-a.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link