Udruženje “Bosino” iz Vukovara, koje brine o starim i nemoćnim osobama, od meseca septembra provodi projekat pod nazivom “Aktivno u trećoj životnoj dobi”. Projekat je finansiran od strane Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Cilj ovog projekta je da se osobe treće životne dobi uključe u zdrav način života putem vežbi prilagođenih njihovim potrebama. Projekat se sastoji od tri osnovne aktivnosti, a to su: fitnes prilagođen osobama treće životne dobi, pomoć u kući, odnosno pružanje pomoći korisnicima u njihovim domovima i organizovanje Kluba 60 +.

Iz Udruženja “Bosino” napominju da će se nova aktivnost, fitnes za osobe treće životne dobi, organizovati u prostorijama Mirovne grupe mladih “Dunav”, gde bi fitnes trener ovog udruženja provodio vežbe prilagođene starijim korisnicima tri puta sedmično u trajanju od sat i po.

“S ovom aktivnošću pokušaćemo poboljšati opšte fizičko i psihičko zdravlje korisnika, kako bi što duže bili pokretni, aktivni i imali bolji kvalitet života” navode iz ovog vukovarskog udruženja.

Vreme održavanja vežbi planirano je u prepodnevnim časovima, a za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti na brojeve mobilnih telefona: 091 593 30 32 i 098 13 05 222.