Daleke, vremenske obale spojili su pod jedan „Svod“, a Srbiju i Balkan povezali s čitavim svetom. – Od šestog januara,  na Badnji dan, naše nove pesme moći će da čuju svi. Posebno se radujem kada uspem da povežem važne datume našeg naroda sa radom orkestra „Bistrik“. Izlazak albuma „Svod“ na svetsko tržište je vrlo značajan podvig u našem radu. Engleska izdavačka kuća Arc music iz Londona u prošloj godini, kao i ja, proslavila je 40 godina rada i to istog datuma kada je počela i moja karijera 24. novembra. Možda slučajnosti, ipak, ne postoje – ističe Bilja Krstić.

Protekla godina , dakle 2016…..bila je i godina jubileja orkestra „Bistrik“, 15 godina postojanja, i svečno su je završili velikim beogradskim koncertom u Sava Centru, a nakon toga Bilja i članovi orkestra otputovali su u Vašington gde su još jednom dokazali koliko njihove pesme ne vole samo naši ljudi u svetu već i oni koji ne razumeju srpski jezik, ali osećaju muziku. – Dugo smo i vredno radili i birali pesme. Ne verujem u brze odluke i brze procese kada je u pitanju stvaranje pesama. Uvek se radujem novim izazovima i novoj saradnji. Nadam se i dobrim kritikama jer znam da smo uradili dobru stvar – kaže umetnica u danu kada će novo muzičko čitanje tradicionalnih zapisa moći i publika da čuje. Spot za pesmu „Dimitrijo, sine Mitre“ u kojem se zajedno sa Biljom Krstić pojavljuju i velike glumice ovoga grada, publika je već imala priliku da vidi i čuje.

Izuzetno emotivna pesma, interpretacija i ekpresije različitih raspoloženja koje su prikazane u spotu najavljuju album koji će se dopasti publici ,a Bilju Krstić i orkestar „Bistrik“ uvesti u novu fazu uspešnog rada i novih dobrih ostvarenja. Umetnica za naredni period najavljuje još dobrih iznenađenja kada je u pitanju muzika koju voli, stvara i živi.

—————————