Bogata paleta emocija tradicionalne romske  muzike
 Ansambl Odjila širom sveta izvodi prepoznatljivu romsku glazbu, oslanjajući se na tradiciju teatra Romen iz Moskve i na muzika iz legendarnih filmova Cigani lete u neboMoja slatka umiljata zver itd. Mediji u mnogim državama često Odjilu predstavljaju kao autentični ciganski bend iz Moskve, što svedoči o perfekciji članova sastava u izvođenju romske muzike.
Od 1983. do 1990. godine objavili su tri albuma (dva zlatna). Na trećem je muzika iz filmova Tamna strana suncaDrugi čovek i Osmi dan u nedelji, u kojima su članovi bili ne samo muzičari nego i glumci. (Spoj muzike i glume specifičan je i za pozorišnu predstavu Letimo, srešćemo se u režiji Steve Žigona). U to je vreme ansambl Odjila osvojio i nagradu Orfej za najbolju ploču prema izboru tadašnjega JRT-a te evropsku nagradu za najbolju pesmu (Solniška) na Natjecanju za najbolju radijsku snimku u Europi. Zapažene nastupe održali su i u Kolarčevoj zadužbini i u Slovenskom narodnom gledališču Maribor i to kao prvi muzički sastav koji je nastupao u tom teatru od njegova osnivanja.
Ansambl je predstavljao Jugoslaviju na Svetskom festivalu romske glazbe 1988. u Londonu, gdje je dobio više priznanja i pohvala, čak i od grupe Gipsy Kings. Odjila se sluša ne samo širom Evrope nego i izvan nje, sve do Dalekog istoka (Južna Koreja, Singapur).