17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Sutra u Vukovaru počinje 1. Festival nematerijalne kulturne baštine “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”

2 min read

 

U Vukovaru će sutra, 3.maja, na dan Grada Vukovara svečano biti otvoren 1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”. Reč je o četvorodnevnom festivalu u čijem fokusu će biti zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja se nalazi na nacionalnoj i UNESCO-ovoj listi, uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cele Hrvatske.

“Ovo je prvi korak sa ciljem da ova manifestacija postane tradicionalna i da se iz godine u godinu širi”, rekao je glavni producent i autor festivala Aleksandar Kovačević i dodao da očekuju preko hiljadu učesnika u 50 različitih prezentacija i programa.

Festival je zamišljen kao ulična manifestacija. Programi će se održavati na dve pozornice, od kojih će jedna biti smeštena na Trgu Republike Hrvatske, a druga na šetalištu u centru grada. U okviru festivala zastupljeni su programi za sve starosne grupe.

Prema rečima pročelnice Upravnog odeljenja za kulturu i turizam Marine Sekulić, reč je o jednom novom proizvodu koji će obogatiti turističku ponudu u Gradu Vukovaru.

“Smeštajni objekti u gradu i okolini su popunjeni, a ugostiteljski objekti su se pripremili za ovu manifestaciju. Interes izlagača za izlaganje svojih proizvoda je dosta velik tako da verujem da će od ove manifestacije svi imati velike koristi i da ćemo uspeti ostvariti sve što smo planirali”, rekla je Sekulić.

Manifestacija bi trebala uveliko doprineti i dobrim turističkim rezultatima u gradu. Na pripremama je angažovan veliki broj ljudi kako bi sve bilo ostvareno prema planu , istakao je Penava koji je pozvao sve zainteresovane da posete ovaj festival.

Festival će trajati od 3. do 6. maja, a program događanja možete pogledati na sledećem linku:  https://hrvatskonaj.wixsite.com/kalendar/program .

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.