15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Na Olimpijskom festivalu dečjih vrtića u Vinkovcima i deca iz Borova

2 min read

Na Olimpijskom festivalu dečjih vrtića, koji je juče na stadionu Cibalie u Vinkovcima okupio 500-ak mališana iz 18 dečjih vrtića s područja Vukovarsko-sremske županije, učestvovali su i predškolci iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa” u Borovu. Organizator manifestacije je Hrvatski olimpijski odbor, a na našem području nosilac aktivnosti je Udruženje sportskih zajednica Vukovarsko-sremske županije, ističe direktorica borovskog Vrtića Radmila Latas.

– Mališani vrtića “Zlatokosa” treću godinu su učesnici na ovom festivalu. Moto ovog olimpijskog festivala je fer plej igra, što su svakako ovi mališani i pokazali. Zahvaljujemo svim roditeljima koji su bili s nama u pratnji dece kako bi pomogli. Zahvaljujemo se i našem načelniku Zoranu Baćanoviću koji je svake godine naša podrška sa tribina – rekla je Latas.

Podsetila je da se takmičenje provodi u više disciplina i igara: trčanju na 50 metara, štafetnom trčanju, skoku u dalj, bacanju loptice i fudbalu. U svim disciplinama takmiče se i devojčice i dečaci.

– Sva deca su dobila medalje za učešće i sa sobom ponela puno utisaka. Mališani vrtića “Zlatokosa” osvojili su i neka od prva tri mesta. Tako su drugo mesto osvojili dečaci u štafetnom trčanju. Osvojili su i drugo mesto u bacanju loptice. I dečaci i devojčice. Treće mesto osvojile su devojčice u štafetnom trčanju. Svako dete koje je bilo učesnik ovog festivala je pobednik, zato čestitamo svima! – poručila je Radmila Latas.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link