22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Festival cveća u Vukovaru otvoren do nedelje

2 min read

Na platou ispred Radničkog doma u Vukovaru otvoren je 9. Festival cveća koji je okupio 22 izlagača iz Vukovarsko-sremske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske kao i veliki broj posetilaca.

“Stiglo nam je proleće i ova manifestacija je lep uvod u proslavu Dana grada 3. maja u okviru koje ćemo takođe imati jedan veliki festival. Ovim događajem pružamo priliku uzgajivačima cveća da izlože svoje proizvode, ali i građanima da uživaju u ovom trodnevnom cvetnom ugođaju kao i da opreme svoje domove i vrtove cvećem”, istakla je zamenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić otvarajući festival.

Festival je izložbeno-prodajnog karaktera, a ponuda cveća je raznovrsna. Pored cveća na sajmu se nalaze i štandovi sa raznovrsnim sadržajima. Poslednjih nekoliko godina organizator Festivala cveća je Turistička zajednica Grada Vukovara.

“Otkada smo mi preuzeli organizaciju uveli smo ove cvetne instalacije kao simbolični podsetnik na ono što karakterizuje Vukovar ili što je trenutno aktuelno za grad. Prva takva instalacija bila je Guliverova velika borovska cipela, potom čikl jer smo grad na Dunavu, prošle godine Alka, a ove godine postavili smo logo EDEN-a jer je Vukovar-Vučedol-Ilok evropska
destinacija izvrsnosti na temu kulturnog turizma “, kaže direktorka TZ Grada Vukovara Jasna Babić.

Festival će biti otvoren do nedelje, 29. aprila.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.