13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Uspešan nastup vukovarskih gimnastičarki u Valpovu

2 min read

 

Vukovarske gimnastičarke su 21.aprila učestvovale na takmičenju u Valpovu gde je održano 2. Kolo B i C programa Kupa Hrvatske regija Istok i 56. Kupa Slavonije i Baranje u ženskoj sportskoj gimnastici. Gimnastički klub Vukovar predstavljale su dvadeset četiri gimnastičarke. U B programu klub je imao jednu predstavnicu u kategoriji kadetkinja, a u C programu u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Organizator i domaćin takmičenja bilo je Gimnastičko društvo Hrvatski Sokol Valpovo.

Unatoč poteškoćama zbog toga što je veliki broj takmičarki prešao u nove kategorije, vukovarske gimnastičarke ostvarile su odlične rezultate. Tako je u B programu za kadetkinje Monika Zovko osvojila 1.mesto. U C programu su kadetkinje ekipno bile druge, a pojedinačno je najbolji rezultat ostvarila Vita Panza osvojivši 5.mesto. Mlađe juniorke su ekipno takođe osvojile 2. mesto, a pojedinačno su se najbolje plasirale Maja Kel na drugom i Marina Stevanović na četvrtom mestu.

Juniorke su ekipno osvojile zlato, a pojedinačno su najbolje rezultate ostvarile Ela Kalentić koja je osvojila 1.mesto i Lana Aleksić koja se plasirala na 3.mesto.

Zlato je ekipno pripalo i seniorkama , dok je najbolji rezultat i bronzanu medalju pojedinačno osvojila Ivana Kiralj.

Sledeće takmičenje je 19.maja u Belom Manastiru.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link