19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SDP-ov Darko Buljan: Građani Vukovara jedini u okruženju plaćaju parking subotom poslepodne

2 min read

Većnik SDP-a u vukovarskom Gradskom veću Darko Buljan oglasio se saopštenjem za javnost, u kojem izražava nezadovoljstvo efikasnošću i radom gradske uprave i gradonačelnika. Podseća da je još 28. februara ove godine predao inicijativu za skraćivanje vremena naplate parkinga subotom. Istog dana ova inicijativa bila je tema na aktuelnom času gradonačelnika, gde je dobio odgovor da se čeka saglasnost Policijske stanice Vukovar i da će Pravnik biti na sledećoj sednici Veća.

– Gotovo šezdeset dana od tada nema Pravilnika na dnevnom redu, a isto tako nisam dobio pisani odgovor gradonačelnika. Građanke i građani Vukovara i dalje jedini u okruženju plaćaju parking subotom u poslepodnevnim časovima – ističe Buljan.

Neefikasnost se, navodi SDP-ov većnik, pokazuje i na primeru povlačenja tačke s dnevnog reda na 6. sednici, koja je održana 31. januara 2018. godine. Tačka „Donošenje Odluke o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina u vlasništvu Grada Vukovara“ povučena je tokom sednice zbog svojih nedostataka, a gotovo devedeset dana nakon, navedena tačka nije se našla na dnevnom redu.

SDP-ov većnik Darko Buljan ujedno izražava zadovoljstvo što se na dnevnom redu sutrašnje sednice Gradskog veća nalazi tačka: „Donošenje Odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad osnovnim školama u Gradu Vukovaru“, koji je predzadnji korak u nameri da Grad Vukovar upravlja svojim osnovnim školama.

Napominje da je inicijativu pokrenuo SDP 19. oktobra 2017. godine te ovom prilikom zahvaljuje građankama i građanima, koji su svojim potpisom peticije doprineli ovakvom razvoju situacije.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.