17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dunavske zore osvojile 2.mesto na Bećarac festu u Staroj Pazovi

2 min read

 

Tamburaški sastav “Dunavske zore” iz Borova osvojio je 2.mesto na 1.Međunarodnom festivalu bećarca „Bećarac fest 2018“ koji je održan u subotu, 21.aprila u Staroj Pazovi. Festival je održan u organizaciji Udruženja krajišnika Stara Pazova i Kulturne zajednice Krajine iz Beograda pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova. Prvo mesto osvojio je KUD “Kruna” iz  Srpskog Semartona  kod Temišvara u Rumuniji, a treće  KUD “Milan Egić” iz Brezičana  kod Prijedora.

U programu su učestvovala kulturno – umetnička društva, tamburaški orkestri i orkestri iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Republike Srpske i Hrvatske. Iako je organizator najavio deset takmičara na festivalu je učestvovalo sedam orekestara. Nakon prvog kruga takmičenja u baraž su se plasirala tri najbolja orkestra po mišljenu komisije koju su činile tri etnomuzkologa.

Za Tamburaški sastav „Dunavske zore“ nastupili su: Dušan Latas, Dragan Rakazović, Bojan Rakazović, Dražen Mandić, Slavko Obradović, Antun Kruhoberec i Dušan Gužvić. U Staroj Pazovi je boravila i delegacija Zajedničkog veća opština na čelu sa predsednikom Srđanom Jeremićem, što je ujedno bila i prilika da se uspostave bolji kontakti ovdašnje srpske zajednice sa predstavnicima te opštine u Srbiji.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.