17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dan planete Zemlje obeležen na području erdutske opštine

3 min read

Povodom Dana planete Zemlje koji se obeležava 21.aprila, Komunalno preduzeće “Čvorkovac” iz Dalja organizovalo je danas na nekoliko lokacija u erdutskoj opštini akciju čišćenja i prikupljanja otpada te sadnju cveća.

“I ove godine smo u saradnji s našom decom, osnovnim školama, vrtićima i srednjom školom, napravili jednu radnu akciju u kojoj su nam se deca priključila u prikupljanju otpada, učeći o tome šta treba staviti u spremnike na zelenim ostrvima i kako razvrstavati otpad ne mestu nastanka, dakle u njihovim domovima, a pridružili su nam se i u sadnji cveća”, rekla nam je direktorica Čvorkovca Anđelka Tomašević dodajući da je Čvorkovac ove godine pripremio oko 3 hiljade komada sadnica cveća.

“Radi se o muškatlima, begonijama i ružama. Ove godine smo se odlučili i za ruže koje će ostati u trajnom nasadu, a to ćemo raditi i ubuduće”, pojasnila je direktorica Čvorkovca. Nakon podele rukavica, akcija sadnje cveća je mogla započeti. Žardinjere su prvo napunjene zemljom, a zatim su u njih presađivani muškatli. Radnoj akciji je prisustvovao i načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić.

“Apsolutno pozdravljam ovu akciju i dobro je da naše komunalno preduzeće već dugi niz godina okuplja naše mališane iz škola i vrtića kako bi ih naučili da brinu o prirodi. Svake godine im pripremimo i sve što je potrebno za akciju sadnje cveća. Mislim da je ovo jedna dobra i hvale vredna akcija. Nadam se da ćemo to nastaviti i u narednim godinama jer je važno da mladima usadimo ljubav prema prirodi”, kaže načelnik. Osim u Dalju akcije su organizovane i  ispred Osnovne škole u Bijelom Brdu, u centru Erduta i Društvenog doma u Aljmašu.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.