22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Pokretne slike vukovarskog Proni centra

3 min read

Proni Centar za socijalno podučavanje Vukovar započeo je sa provođenjem projekta “Pokretne slike umetnosti i kulture” koji je namenjen mladima iz četiri lokalne zajednice- Vukovara, Osijeka, Darde i Zmajevca.

U provođenje projekta biće uključeni mladi pripadnici nacionalnih manjina, nezaposleni i mladi koji su korisnici socijalne pomoći. Projekat je u pripremnim fazama, a voditeljka Info centra za mlade Vukovar Karolina Šoš Živanović najavila je kamp za mlade koji će biti početna aktivnost provođenja ovog projekta.

“Kamp će se održati u Osijeku, a tom prilikom učesnici projekta će imati priliku da se prvi put susretnu,  ali isto tako i da čuju prezentaciju svih aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta. Mladi će imati priliku da sami odluče na kojima od njih će učestvovati”, rekla je Šoš Živanović.

Kroz projekat će se provoditi razne radionice : radionice multimedije na kojima će mladi naučiti da rade sa fotoaparatom, kamerom i programima za obradu videa i fotografije, radionice umetnosti i kulture na kojima će Nikola Fauer, umetnik koji se bavi izradom skulptura od slame, raditi sa polaznicima radionica, a za sve one koje zanima ples biće organizovane prve
radionice na području Vukovara vezane uz Vučedolski ples.

Poziv za učešće na projektu biće otvoren ovih dana, a rok za prijavu je do kraja ovog meseca.

“Prednost u procesu odabira imaće mlade osobe u dobi od 15 do 25 godina koje ispunjavaju jedan od sledećih uslova: da su nezaposlene, da su pripadnici nacionalnih manjina ili da su korisnici socijalne pomoći”, naglasila je Šoš Živanović.

Sve informacije vezane za projekat mogu se pronaći u Info centru za mlade Vukovar, na broj telefona 032/450-106 kao i na facebook stranici Info centra za mlade Vukovar.

Projekat je finansiran sredstvima Strukturnih fondova Evropske unije.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.