Skupština Aktiva žena Gradske organizacije SDSS Vukovar

Reorganizaciju Gradske organizacije SDSS-a Vukovar pokrenuli smo kako bi pokazali da naša stranka nije zatvoren organizam, kako bismo otvorili prostor svima koji žele raditi i aktivno delovati – rekao je sinoć u Vukovaru na Skupštini Aktiva žena SDSS-a predsednik vukovarskog ogranka stranke Đorđe Ćurčić.

On je pozdravljajući dvadesetak prisutnih koleginica predložio da se radi efikasnijeg i vidljivijeg angažmana članica razmisli o formiranju posebnih Odbora unutar Aktiva.

– Ukoliko biste osnovali odbore po kriterijumu profila zanimanja, kriterijumu sklonosti članica ka određenim oblastima i drugim modelima, osim što bi vaš rad bio vidljiviji verujem da biste ka sebi i stranci u celini mogle animirati još koleginica. U tome i svim vašim akcijama imate maksimalnu podršku vaših kolega – kazao je Ćurčić.

Podnoseći izveštaj o radu Aktiva u protekle dve godine predsednica dr Vesna Vujić taksativno je navela sve akcije ove interesne organizacije koja deluje unutar GO SDSS Vukovar, a vezane uz verske, nacionalne i međunarodne prigodne datume: Dan žena, Međunarodni dan žene sa sela, Badnjak, Vaskrs, Prvi maj u vukovarskoj Adici…

– Pojačan angažman smo imale u lokalnim izborima na kojima smo imale i svoju kandidatkinju za zamenicu gradonačelnika. Nažalost, nije ostvaren željeni rezultat. Međutim, bez obzira na ovu činjenicu, u odnosu na druge naše stranačke organizacije, GO Vukovar prednjači po participaciji žena – rekla je Vujić, dodajući kako je, uz ostalo, jedna od dvoje većnika u Gradskom veću.

U Programu rada za vreme koje je pred Aktivom naglasak je na daljnjoj promociji prava žena, afirmaciji uloge žene u porodici, borba protiv nasilja nad ženama i decom, jača saradnja sa ostalim stranačkim Aktivima žena.

– Osnovni cilj nam je razbiti predrasude da su neka mesta rezervisana za muškarce – zaključila je Vujić.

Saborska zastupnica i potpredsednica Aktiva žena SDSS-a na državnom nivou Dragana Jeckov iskazujući podršku koleginicama založila se za jaču medijsku prezentaciju rada Aktiva. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je osim vukovarskog Gradskog veća, žena većnica SDSS-a i u Skupštini Vukovarsko-sremske županije, kao i saborska zastupnica. Govoreći o Istanbulskoj konvenciji najavila je kako će, bez obzira na polarizaciju u društvu, zastupnici SDSS-a glasati za njenu ratifikaciju u Hrvatskom saboru.

Izveštajnoj Skupštini vukovarskog Aktiva žena prisustvovao je predsednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman.

Izvor: SDSS