10/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

PU vukovarsko-sremska: Represivne mere u saobraćaju

2 min read

Tokom uskršnjeg vikenda, na području Policijske uprave vukovarsko-sremske dogodile su se 23 saobraćajne nesreće. Smrtno su stradale dve osobe, 78-godišnja pešakinja u Petrovcima i 24-godišnji vozač motocikla u Drenovcima. Tri osobe su teže povređene, a 13 osoba zadobilo je lakše povrede.

Kako bi uticali na smanjenje broja saobraćajnih nesreća, posebno saobraćajnih nesreća s povređenim osobama, saobraćajna policija Policijske uprave vukovarsko-sremske intenzivno će tokom aprila provoditi represivne mere u saobraćaju. Policija će provoditi pojačane mere nadzora vozača, u svim segmetnima vožnje, tehničke ispravnosti vozila, kao i ispunjenih zakonskih uslova za upravljanje određenom vrstom vozila.

Građane pozivaju da ove pojačane mere saobraćajne policije shvate dobronamerno, kao direktno podizanje nivoa sigurnosti u saobraćaju. Takođe pozivaju građane da se uključe u akciju 24-časovnog nadzora brzine kretanja vozila, koju će provoditi 18. na 19. april, na lokacijama koje predlože građani. Prikupljanje predloga lokacija traje do 16. aprila. Svoje predloge građani mogu dostaviti elektronskom  poštom  na adresu vukovarsko-srijemska@policija.hr, putem telefaxsa, broj 032/342-340, poštom na adresu Policijske uprave vukovarsko-sremske (Glagoljaška 27b, 32100 Vinkovci) ili lično predati u Pisarnici ove Policijske uprave.

Iz policije podsećaju da je nepropisna i neprilagođena brzina i dalje jedan od glavnih uzroka stradavanja u saobraćajnim nesrećama, radi čega se i ovom akcijom nastoji unaprediti stanje sigurnosti saobraćaja. Osim u pripremi akcije, građanima će biti  omogućeno i da prisustvuju provođenju akcije nadzora brzine kretanja vozila na odabranoj lokaciji.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.