Grad Vukovar je u saradnji sa Virtuelnim ženskim preduzetničkim centrom u 2017. godini proveo niz besplatnih edukacija za preduzetnice i preduzetnike i sve one koji to žele postati. Prvi ciklus uspešno je prošlo 45 polaznika. Novi ciklus od deset besplatnih edukacija započeo je u četvrtak, 22. februara u prostorijama BIC-a u Vukovarskoj privrednoj zoni.

Za ovogodišnji ciklus edukacija prijavilo se 30-ak polaznika, potvrdila je za Radio Borovo Sanela Dropulić, direktorica Virtuelnog ženskog preduzetničkog centra.

– Edukacije su besplatne za krajnje korisnike, sve koji dolaze upijati nova znanja i informacije, kako otvoriti i voditi vlastitu firmu i obrt na realnom tržištu – rekla je Dropulić, koja se zahvalila gradskoj upravi na podršci.

Druga edukacija biće održana u martu, najavila je projekt menadžerka Virtuelnog ženskog preduzetničkog centra Mirjana Semenić – Rutko iz Vukovara. Pozvala je sve zainteresovane preduzetnice i preduzetnike da im se pridruže.

– Mogu se priključiti tokom edukacija, mogu doći na sledeću edukaciju, dobiti informacije o prvoj edukaciji ovogodišnjeg ciklusa, priključiti se Virtuelnom ženskom preduzetničkom centru. Ujedno pozivam sve koji žele doći na Kongres žena preduzetnica, koji će biti održan 8. marta u Zagrebu – kaže Semenić-Rutko.

Više u emisiji “Ženski eter” od 14 časova i 10 minuta.