Sredstvima Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, za iznos od 36 miliona i 317 hiljada kuna, Grad Vukovar je od firme Borovo kupio zemljište te na taj način proširio Privrednu zonu. Radi se o parceli na kojoj je smešten sportski aerodrom u Borovu naselju.

– Radi se o strateški atraktivnoj parceli površine 69 ha, za koju smo se odlučili kako bi otvorili nove privredne porspektive te stvorili uslove za potencijalne ulagače kojima su potrebne veće građevinske površine. Do kupovine je došlo zahvaljujući odluci premijera Andreja Plenkovića kojom je Fondu za obnovu i razvoj Grada Vukovara budžet povećan za 20 miliona kuna.

Upravo za to zemljište bio je zainteresovan i švedski preduzetnik hrvatskog porekla (Kralj laminata) Darko Pervan, potvrdio je Penava, te dodao kako se pregovori sa Pervanom i Vladom i dalje nastavljaju.

Sredstva od prodaje zemljišta uveliko će pomoći pri finansijskom restrukturisanju firme, rekla je predsednica Uprave Borova Gordana Odor.

– Nova uprava je zatekla dug od 100 miliona kuna i to stanje zahtevalo je finansijsko restrukturisanje. Sredstvima od prodaje ovog zemljišta, koje je bilo neoperativno, deo imovine firme biće najvećim delom (21 milion) iskorišteno za pokrivanje obaveza prema finansijskim institucijama radi izbegavanja blokade, deo poverenicima dospelih obaveza, a deo za redovno održavanje proizvodnje i za pripremu nove kolekcije. Pored finansijskog restrukturisanja, u planu je i povećanje efikasnosti proizvodnje kroz zapošljavanje novih 30 radnika, kako bi se u jednoj smeni ispunili svi proizvodni kapaciteti, kazala je Odor.