22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Putovanja -“melem za dušu i um”;jutro počnite s čašom tople vode…i dr teme

3 min read

Putovanja ne moraju da budu imperativ, ali ona svakako jesu melem za dušu i um. Obogaćuju nas, razgaljuju, oživljavaju, opuštaju. Taj putnički impuls je uvek potreba da se odmorimo, otisnemo u nepoznato, zaboravimo na stvarnost, upoznamo drugo i drugačije-savetuju stručnjaci.MNOGI piju hladnu vodu odmah nakon jela i time narušavaju svoje zdravlje i još nešto—
Navikli smo da ujutro čim ustanemo pijemo čaj ili kafu, ali od nedavno lekari savetuju da je dobro popiti čašu tople vode. Mnoštvo je razloga, a mi ćemo vam nabrojati neke.
— saznajemo koje mirise treba da udahnemo svakog dana jer popravljaju raspoloženje—-mirisi bude lepe uspomene i svaki udah donosi nam lepa osećanja

SVAKOME bi trebalo odrediti da putuje, s vremena na vreme. Čak i više: da nikada ne zastane duže nego što je neophodno. “Čovek nije drvo, i vezanost je njegova nesreća, oduzima mu hrabrost, umanjuje sigurnost.” Zapisao je, u delu “Derviš i smrt”, Meša Selimović. I pre i posle njega tvrdili su slično mnogi velikani od pera ili misli. Neki od njih su se oslanjali na reči filozofa i teologa Svetog Avgustina, koji je svet poredio sa knjigom. Oni koji ne putuju, objasnio je, uvek su na početku, na prvoj stranici.

Putovanja ne moraju da budu imperativ, ali ona svakako jesu melem za dušu i um. Obogaćuju nas, razgaljuju, oživljavaju, opuštaju. Taj putnički impuls je uvek potreba da se odmorimo, otisnemo u nepoznato, zaboravimo na stvarnost, upoznamo drugo i drugačije. Ali, blagodeti putovanja nam uvek donose još više. Dublje. Snažnije.
-Psihoterapeut Jelena Mitrović iz Bgda Na kraju svakog puta postajemo bogatiji, jer su nam čula zadovoljena – Videli smo nešto novo, odmorili uši od rutine, probali drugačije ukuse, dotakli nepoznato. Nije važno da li smo pregazili 20, 200 ili 2.000 kilometara, niti koliko smo novca potrošili. Suština je da smo sa svakim odlaskom dobili na iskustvu, a ono je jedina prava mera bogatstva.

Svakog četvrtaka   od  16.10 h slušajte emisijiu “Preokret ” koja vas vodi ka boljem zdravlju ! Slušajte i uživajte uživo u emisiji “Preokret” !

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.