Sinoć je u Sportskoj dvorani u Borovu naselju, pred više od dve hiljade posetilaca, održan veliki humanitarni koncert “Zajedno za Vasu” uz učešće poznatih izvođača iz Srbije. Održan je u okviru istoimene humanitarne akcije, koju je pokrenulo Zajedničko veće opština. Sav prihod ide u humanitarne svrhe, za lečenje 18-godišnjeg Vasilija Sentivanca iz Borova, pred kojim je transplantacija koštane srži u Nemačkoj. Predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić izrazio je zadovoljstvo velikim uspehom akcije i zahvalio svima koji su doprineli.

– Ova akcija je postigla uspeh iznad svih očekivanja. Prikupili smo 140 hiljada evra. Bolnici u Nemačkoj smo prebacili 110 hiljada evra. Na računu je ostalo 30 hiljada evra. Potrebno je sakupiti još 21.000 evra. Za lečenje Vasilija Sentivanca, obolelog od leukemije, potreban je iznos od 161.000 evra koji pokriva sve troškove lečenja, ne samo transplantacije koštane srži nego i terapije, pre i posle operacije – rekao je Jeremić. U ime porodice Sentivanac zahvalio se svima koji su učestvovali u akciji.

Koncertu se odazvao veliki broj posetilaca iz Vukovara, ali i svih okolnih mesta na našem području. U publici je bila i Snežana Jovanović iz Ostrova, gde su mladi takođe sakupljali donacije.

– Ova humanitarna akcija je za svaku pohvalu jer smo se svi odazvali i pomogli. I u Klubu mladih u Ostrovu bilo je organizovano prikupljanje dobrovoljnih priloga, a prodavali smo i karte za koncert. Ova akcija ujedinila je sve, našu zajednicu, ali i sve ljude bez obzira na nacionalnu pripadnost – kaže Snežana.

Na koncertu su nastupili poznati izvođači narodne muzike iz Srbije, uz pratnju orkestra Radio-televizije Vojvodine pod upravom Miće Jankovića i Ratislava Blagojevića, soliste na harmonici: Milan Topalović-Topalko, Aleksandar Ilić, Danijela Stojiljković – Ella, Nebojša Vojvodić, Srećko Krečar, Tea Tairović i Stevan Anđelković.

– Svi zajedno činimo dobro delo. I mi pevači zajedno s ovim ljudima koji su došli na koncert. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali.  I mislim da uvek treba da se odazovemo i pomognemo,  kad su takve situacije u pitanju – rekao je u izjavi medijima Stevan Anđelković.

Svoj doprinos sinoćnjem programu dali su i učesnici s našeg područja, Plesna grupa “Venera” iz Vukovara i Etno ansambl “Đurđevak” iz Bobote. Program je vodio popularni voditelj Živorad Nikolić – Žika Šarenica s Radio-televizije Srbije.

Uz predstavnike sveštenstva Eparhije osječkopoljske i baranjske SPC, programu su prisustvovali i generalni konzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru Milan Šapić, saborski zastupnici SDSS-a Dragana Jeckov i Milorad Pupovac, zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković, načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović i drugi predstavnici ovdašnjeg društvenog i političkog života.