Zahvaljujući akciji Fondacije „Hrvatska za decu“, koja je prošle godine održala promociju slikovnice „Učini mali korak velikim“, hiljadu dece dobilo je priliku nacrtati svoje želje. Papirići sa željama stavljeni su u slikovnice koje su kupovale pravne i fizičke osobe. Potom bi oni u slikovnicama nalazili papire sa željama i prema nacrtanoj želji deci kupili darove. Među mnogobrojnim crtežima koji krase slikovnice nalaze se i crteži korisnika Udruženja za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar.

Predstavnici Fondacije „Hrvatska za decu“ posetili su juče Udruženje, u prostoru poludnevnog boravka, kako bi njihovim korisnicima uručili poklone. Bilo je tu svega: satova, okvira za slike, cveća, kozmetike, parfema.. Oduševljenje na licima njihovih korisnika govorilo je koliko su srećni jer su njihove želje ispunjene.

Udruženje za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” iz Vukovara ovim putem se zahvaljuje Fondaciji „Hrvatska za decu“ što je obradovala njihove korisnike i tom gestom im poručila da se svaki trud isplati.