Iz Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo pozivaju na Svetosavsku besedu koja će biti održana u četvrtak, 25. januara u 18 časova u biblioteci pododbora. Besedu će održati jerej Dragan Serdar, drugi paroh borovski. U programu će učestvovati Muška pevačka grupa “Naši koreni” iz Borova. Za posetioce će biti organizovana i foto-prezentacija o manastiru “Hilandar”, obaveštavaju iz borovske Prosvjete.

 

Praznik prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja Svetog Save biće svečano obeležen u svim školama na našem području, u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku i pismu. Svečano će biti i u Borovu. U hramu Svetog Stefana u subotu, 27. januara liturgija počinje u 9 časova. Nakon liturgije u sportskoj dvorani Osnovne škole Borovo biće održana svečana akademija s početkom u 11 časova, na kojoj će prigodnim programom borovski osnovci proslaviti školsku slavu.

 

Centralna eparhijska proslava Svetog Save ove godine biće u Baranji. Svetosavska akademija u organizaciji Srpske pravoslavne Eparhije osječkopoljske i baranjske biće održana u nedelju, 28. januara u 18 časova, u sali bioskopa u Belom Manastiru.