20/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Uhapšeno pet osoba zbog zloupotrebe opojnih droga

2 min read

Policijski službenici Odeljenja kriminaliteta droga Policijske uprave vukovarsko-sremske proveli su kriminalistička istraživanja nad 38-godišnjakom iz Osijeka, 42-godišnjakom iz Vinkovaca, 44-godišnjakom iz Vinkovaca, 57-godišnjakom iz Vinkovaca te 57-godišnjakom iz Vukovara zbog  sumnje da su počinili krivična dela zloupotrebe opojnih droga.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako su se navedene osobe bavile preprodajom opojnih droga heroin i kokain na području Vinkovaca, Vukovara i Osijeka.

Tokom kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto 115 grama heroina, 2 grama kokaina, 25 grama marihuane, 29 tableta „Suboxone“ i vaga za precizno merenje.

Navedene osobe su uz krivičnu prijavu predane pritvorskom nadzorniku nakon čega im je sudija istrage odredio istražni zatvor.

Takođe, policijski službenici su postupajući  po operativnim aktivnostima u cilju suzbijanja konzumiranja droga  na području Vinkovaca, Županje, Vukovara i Otoka prekršajno prijavili osam osoba. Oduzeta je i manja količina tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga te manja količina opojne droge marihuana.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.