24/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

“Pesmama grejemo dušu”-gost u našem studiju vokalni solista Živojin Jergić

2 min read

“Danas imam posebnu čast i zadovoljstvo da  u studiju Radio Borova pozdravim g.dina ŽIVOJINA JERGIĆA, estradnog umetnika iz Vukovara , vokalnog solistu Tamburaškog orkestra Radio TV Novi Sad., danas je to Veliki tamburaški okestar RTV Vojvodine i vokalnog solistu Tamburaškog orkestra “Vučedolski zvuci” iz Vukovara… Na samom početku, da nam pesma dušu ugreje, slušamo jednu lepu -“Po gradini mesečina sija meka ” u izvođenju našeg gosta g.dina Živojina Jergića.

1. Vaš dugogodišnji i strpljivi rad na prikupljanju audio i notnih zapisa našeg muzičkog blaga , tradicionalnih pesama urodio je plodom po ko zna koji put, snimljen je novi materijal o kojem želimo danas da pričamo , da slušamo i uživamo u novo-snimljenim pesmama .Gde su snimljene, koje su to pesme ?

  1. U selu bejaše ciganka stara
  2. Ja imado” konja vrana
  3. Dune vetre otud od Banata
  4. Cvetala mi ruža na pendžeru
  5. Divlje ruže
  6. Od danas te ,draga, više ljubit neću
  7. Sunce žeže
  8. Ah, moj doro

U nastavku emisije slušajte i uživajte uz lepe pesme i 1.deo razgovora kojeg smo u našem studiju vodili s g.dinom Ž. Jergićem. Narednu emisiju ” Starogradska riznica” i 2. deo razgovora možete slušati narednog petka, 20 januara od 16.10 h u programu Radio Borova . Tonska i tehnička realizacija -Srđan Knežević, voditelj emisije – Srđana Nikolić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link