17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Srpsko-iranska firma “Dental Ant” zainteresovana za ulaganja na vukovarsko područje

4 min read

Zajedničko veće opština u Vukovaru su u sredu 10. januara, posetili predstavnici srpsko-iranske firme Dental Ant sa sedištem u Beogradu koji su, zajedno sa predsednikom veća Srđanom Jeremićem, obišli nekoliko potencijalnih lokacija za otvaranje pogona za proizvodnju dentalnih implantanata.

“Pre nešto više od dva meseca imali smo sastanak u Privrednoj komori Srbije gde su sve naše opštine predstavile sve pogodnosti potencijalnim investitorima iz Republike Srbije. Tada smo izneli sve benefite i koristi koji se mogu ostvariti ulaganjem u Republici Hrvatskoj. Na ovaj način, svi oni koji se odluče da ovde naprave neke svoje objekte oslobađaju se određenih komunalnih davanja, od strane jedinice lokalne samouprave, svi proizvodi koji se ovde proizvedu imaće oznaku EU porekla što je danas veoma bitno i to je jedna velika komparativna prednost za sve one koji odluče da ovde proizvedu svoje proizvode i izvoze ih na tržište Evropske unije. Treća stvar koja je jako bitna je ta što nema carinskih barijera, špediterskih troškova, dugih čekanja na granici i dr. Dakle postoji čitav niz prednosti ulaganja na nešem području ” , rekao je tom prilikom predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

“Drago nam je da imamo priliku da ugostimo srpsko-iransku firmu koja želi da ulaže na prostor istoka RH. Obišli smo nekoliko potencijalnih lokacija u Borovu, Bršadinu kao i Poslovno-preduzetnički centar BIC u Vukovaru. Nadamo se da će doneti pozitivnu odluku i otvoriti pogon ovde, započeti proizvodnju i zaposliti ljude iz ovog kraja “, dodao je Jeremić. Reč je o firmi koja se bavi trgovinom, uvozom i prometom medicinskih sredstava, pre svega iz oblasti implantologije i stomatologije. Ispred firme Dental Ant bili su direktorica Dragana Antunović i potpredsednica firme Reza Kaef.

“Mi već poslujemo u Hrvatskoj, a sada želimo da proširimo svoje poslovanje. Za sada uvozimo sa drugih tržišta, ali imamo u planu da jedan deo tih proizvoda proizvodimo ovde. Hrvatska nam je interesantna iz razloga što nam proizvodnja ovde omogućava oznaku proizvoda “Made in EU label” što je za nas od krucijalnog značaja za dalji razvoj. Videli smo interesantne lokacije i prostore. Ono što nas trenutno zanima je da li ima i kakva je struktura nezaposlenog stanovništva, jer od toga zavisi kako bismo i koje delove proizvodnje prebacivali ovde “, rekla je Antunović.

“Ovo je prva poseta potencijalnih investitora. U narednih 10-ak dana u Zajedničko veće opština doći će predstavnici još 7-8 firmi koje su takođe iskazale interes da ulažu na našem području, zajedno sa čelnim ljudima iz Privredne komore Srbije. Mi ćemo ih kao domaćini ugostiti i odvesti ih na sve one lokacije koje njima budu od interesa te im dati sve dodatne informacije koje im budu potrebne. Nadam se da će i ta druga poseta, kada će doći veći broj privrednika, doprineti otvaranju novih radnih mesta, i ulasku srpskog kapitala na teritoriju Republike Hrvatske”, zaključio je Jeremić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.