I danas preporučujemo -ako imate zdravstvenih problema pokušajte da se lečite prirodnim lekovima i načinima kako bi olakšali svoje tegobe.Postoji mnogo toga šta možete učiniti kako bi sebi pomogli i smanjili bolove.Šta učiniti ako imate česte glavobolje / akupresura i aromaterapija/; kurkuma je postala br 1. svih zdravih biljaka na svetu/četvrtinu čajne kašičice kurkume pomešajte s polovinom čajne kašičice maslinovog ulja i prstohvatom samlevenog crnog bibera. Može se konzumirati sama, ali je možete dodavati raznim jelima, supama i salatama na kraju kuvanja.Hiljade knjiga samopomoći se objavi svake godine, obećavajući ključ za sreću i otkrivanje smisla života, ali memoari Viktora Frankla iz 1946. baveći se surovom tragedijom drugog svetskog rata, nude jedinstven i jednostavan odgovor. Frankl kaže da pronalaženje sreće počinje odustajanjem od potrage za srećom.

Austrijski psihijatar Viktor Frankl napisao je psihološke memoare pod nazivom “Zašto se niste ubili”. Kroz lična i iskustva drugih logoraša Aušvica predstavio je svoju teoriju logoterapije po kojoj je smisao, a ne uspeh ili sreća, sila koja pokreće ljudski život. On piše:”Život ne čine okolnosti nepodnošljivim, već nedostatak smisla i svrhe“.
Dr Frankl čvrsto veruje da se ljudski duh može podići iznad okolnosti koje je nemoguće i zamisliti.
„Kada više ne možemo da promenimo situaciju, izazvani smo da promenimo sebe“.
Ljubav je čuvar smisla
Smisao može doći iz različitih izvora, ali ni jedan nije snažniji od ljubavi. Frankl piše da je u rovovima Aušvica doživeo istinu starog klišea da ‘sve što ti je potrebno je ljubav‘. Misli o voljenima, Frankl piše, pružaju čoveku osećaj blagostanja makar na trenutak, čak i kada mu ništa više nije ostalo.
„Po prvi put u životu sam osetio istinitost onoga što su toliki mislioci izrekli kao poslednju mudrost svog života i što su toliki pesnici opevali: da je ljubav poslednje i najviše do čega se ljudska egzistencija može vinuti“.