Ministarstvo rada i penzionog sistema u okviru poziva “Zaželi” Programa zapošljavanja žena Opštini Erdut odobrilo je Projekat pod nazivom „ Zaželi i (P)ostani zaposlena žena – projekat zapošljavanja žena sa područja opštine Erdut“.

Kroz projekat će biti zaposleno 25 žena sa područja opštine Erdut koje će pružati pomoć i podršku za 100 krajnjih korisnika (starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju) u njihovim domaćinstvima. Svaka žena će brinuti o četiri krajnja korisnika.

“Ciljana grupa su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene starije od 50 godina sa najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, lečene zavisnice, žene žrtve porodičnog nasilja i beskućnice”, rekla je direktorica Preduzetničko-razvojnog centra opštine Erdut Bojana Orsić i dodala kako će se kroz projekat pored zapošljavanja žena provesti i njihove edukacije u cilju sticanja dodatnih kompetencija.

Projektom je predviđena nabavka higijenskih potrepština za domaćinstva krajnjih korisnika kao i nabavka bicikala kojim će se služiti žene zaposlene na ovom projektu.

Vrednost projekta je 3.387.319,23 kuna, a projekat će u potpunosti biti finansiran sredstvima Evropskog socijalnog fonda kroz Operativni program Efikasni ljudski potencijali 2014.-2020. Očekivano trajanje projekta je 30 meseci a potpisivanje ugovora za ovaj projekat najavljeno je za 8. januar, dodala je Orsić.