14/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Novogodišnji sajam u Dalju

3 min read

Kod vinskog podruma u Dalju prepodne je otvoren Novogodišnji sajam, koji je okupio oko 20 izlagača s područja opštine Erdut, grada Vukovara i okolnih mesta. Organizatori Sajma su mladi erdutske opštine i Srpsko kulturno-umetničko društvo “Branko Radičević” iz Dalja. Prema rečima njihovog predstavnika, 24-godišnjeg Lazara Avramovića iz Dalja, organizacijom Novogodišnjeg sajma želeli su da upotpune kalendar sajamskih aktivnosti u toj opštini, budući da u zimskim mesecima nema sajmova. Želja im je da ovaj sajam postane tradicionalan.


 
– Naišli smo na razumevanje i saradnju sa svim OPG-ovima, privrednim subjektima, Opštinom Erdut, komunalnim preduzećem “Čvorkovac”, Preduzetničko razvojnim centrom opštine Erdut – Lokalnom razvojnom agencijom sa sedištem u Dalju, SKUD-om “Branko Radičević” i drugima. Svi su nam izašli u susret i svi su bili oduševljeni idejom –  priča mladi Avramović, koji se zahvalio svim sponzorima. 


 
Na Sajmu su se predstavili Dečji vrtić “Mali princ” iz Dalja s novogodišnjim čestitkama i rukotvorinama, Srednja škola Dalj s proizvodima učeničke zadruge, Udruženje penzionera opštine Erdut s kolačima i ručnim radovima, Udruženje građana “Tea” iz Bijelog Brda s ručnim radovima i drugim rukotvorinama, Aleksandra Rakić iz Borova sa svojim rukotvorinama u božićnom duhu, Mirjana Čupić iz Borova s prirodnom kozmetikom iz kućne radinosti, Zorana Petković iz Dalja s rukotvorinama u dekupaž tehnici i drugi. 


 
Uz besplatnu podelu kuvanog vina, čaja i novogodišnjih slastica, na sajmu je organizovan i bogat program za decu: izrada novogodišnjh čestitki, potraga za izgubljenim paketićem i umotavanje poklon-kolačića za roditelje. U poslepodnevnim časovima Sajam je posetio i Deda Mraz, a sav prihod od prodaje paketića po simboličnoj ceni od 5 kuna, najavili su organizatori, biće doniran Osnovnoj školi Dalj. Zatvaranje sajma je u 18 časova. 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.