15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

KK “Borovo”: Pobeda kadetkinja u Vinkovcima, dečaci drugi na turniru u Iloku

2 min read

Proteklog vikenda od svih selekcija Košarkaškog kluba “Borovo” svoju prvenstvenu utakmicu igrale su samo kadetkinje, koje su pobedile u Vinkovcima ekipu Ženskog košarkaškog kluba “Vinkovci” rezultatom 68:65.

Za ovaj rezultat najzaslužnija je bila za igru raspoložena Nata Lukić koja je postigla čak 36 koševa. Osim nje u listu strelaca upisale su se i Sara Jović sa 18 koševa i Stojanović s tri poena, Đuričić, Sremac, Grabovac, Krnjajić i Bilandžić sa po dva i Stojanović koja je postigla tri poena. Igrale su još Purić i Zafirov.

Najmlađi košarkaši Košarkaškog kluba “Borovo”, dečaci 2007.godište i mlađi, učestvovali su na turniru u Iloku i osvojili zapaženo drugo mesto. U polufinalu turnira pobedili su Vinkovce sa 25:22, a u finalu izgubili od domaćina Košarkaškog kluba “Ilok” rezultatom 24:22. Iločani su nastupili s nekoliko starijih igrača pa su se Borovčani morali zadovoljiti srebrnim medaljama. Treći su bili Vinkovci, a četvrta Košarkaška akademija Osijek. Igrač KK “Borovo” Karlo Blagec proglašen je najboljim igračem na turniru. Koševe su postigli: Bjelanović 15, Cvitković 10, Blagec i Slavka po 9, Miščević 3 i Tomljenović 1. Igrali su još Radić, Martini, Čiča, Tintor, Hutz, Kosanović i Oreščanin.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.