25/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovska razglednica otvorena danas i sutra

2 min read

U Galeriji Osnovne škole Borovo sinoć je otvorena foto-izložba “Borovska razglednica”, radova pristiglih na ovogodišnji foto-konkurs u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine opštine Borovo.

– Ovo je peta “Borovska razglednica”. Ove godine imamo 24 autora. Imamo i specijalne učesnike. To su grupa Van Gogh koja je u Borovu u avgustu održala koncert. Tada su nastale i slike koje smo izložili uz saglasnost njihovog menadžera, Dečji vrtić “Zlatokosa” i novinarska sekcija OŠ Borovo. Gost-fotograf je Momčilo Mračajac iz Vukovara koji se profesionalno bavi fotografijom više od 20 godina. Ostalo su amateri. Zadovoljni smo odazivom i kvalitetom slika. Izloženo je 70 fotografija s motivima Borova – rekao je predsednik Veća Dušan Latas.

I ovogodišnja “Borovska razglednica” je humanitarnog karaktera, a sav prihod Veće će donirati osmočlanoj porodici iz Borova, slabijeg imovnog stanja s četvero male dece.

Organizaciju izložbe podržali su Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu, Opština Borovo, Radio Borovo i TV produkcija Zajedničkog veća opština.

U Galeriji Osnovne škole Borovo upriličen je i prigodan kulturno-umetnički program, u kojem su učestvovali mališani iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa”, učenice Osnovne škole Borovo Sara Atlagić, Violeta Božić i Anja Medaković sa svojim literarnim radovima i članovi Tamburaške sekcije KUD-a “Branislav Nušić” s vokalnim solistkinjama Jovanom Serdar i Anjom Teofilović.

 

Izložba je otvorena i ovog vikenda, danas i sutra, u vremenu od 17 do 19 časova.

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.