02/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Podrška, informisanje i pravna pomoć usmerena zaštiti starijih osoba

2 min read

Udruženje za podršku žrtvama i svedocima u novembru ove godine započelo je provođenje projekta „3-PIP-Podrška, informisanje, pravna pomoć usmerena zaštiti starijih osoba“ koji je finansiran sredstvima Ministarstva za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske. Ovaj projekat je nastavak projekta „4P-Pravo i prevencija-prevencija i podrška za starije i nemoćne“, koji je Udruženje za podršku žrtvama i svedocima provodilo tokom 2016. i 2017. godine, a koji je završen krajem oktobra ove godine.

Prema rečima voditeljke Referentnog centra Vukovar Melite Bošnjak projekat ima za cilj povećanje stope pravne edukovanosti osoba starije životne dobi, vezano za ugovore o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju i da posledično smanji mogućnost zloupotrebe ugovora prema toj kategoriji stanovništva na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije.

Projekat će se provoditi tokom ove i iduće godine na području Vukovarsko-sremske županije: u Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku i opštinama Tovarnik, Tompojevci, Borovo i Nuštar, a na području Osječko-baranjske županije u Osijeku i Đakovu te opštinama Bizovac i Erdut.

Iz Udruženja za podršku žrtvama i svedocima pozvali su zainteresovane građane da im se obrate, vezano za pravne savete, opšte informacije, pomoć oko sastavljanja podnesaka i slično. Prostorije Udruženja nalaze se u Evropskom domu Vukovar, odnosno na adresi; Ljudevita Gaja 12, a mogu im se obratiti i putem telefona: 032/ 639-333.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.