04/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vukovar: Dodeljene Plakete “Zlatna kuna” najuspešnijim trgovačkim društvima u 2016

3 min read

Na svečanoj sednici Privrednog veća Hrvatske privredne komore – Županijske komore Vukovar, u hotelu “Lav” u Vukovaru, dodeljene su plakete “Zlatna kuna” najuspešnijim trgovačkim društvima u Vukovarsko-sremskoj županiji. Plakete se dodeljuju na osnovu odluke Privrednog veća za ostvarene poslovne rezultate u 2016.godini u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava.

U kategoriji velikih trgovačkih društava Plaketa “Zlatna kuna” uručena je trgovačkom društvu Dilj industrija građevinskog materijala d.o.o. iz Vinkovaca. Ovo trgovačko društvo danas zapošljava 300 radnika u Vinkovcima i Našicama, saznajemo od direktora Dražena Ivezića, koji je primio i posebno priznanje za 95 godina postojanja te firme.

Najuspešnije trgovačko društvo u Vukovarsko-sremskoj županiji u 2016.godini u kategoriji srednjih trgovačkih društava je Grad-Export d.o.o. iz Vinkovaca. Firma je osnovana 1992. godine i bavi se proizvodnjom PVC, aluminijumskih i HPL panela za ulazna vrata. Prema rečima direktora Alena Šimića trenutno imaju oko 180 zaposlenih.

U kategoriji malih trgovačkih društava Plaketa “Zlatna kuna” dodeljena je trgovačkom društvu Kod savjetovanje d.o.o. iz Vukovara. Firma se bavi razvojem softvera i softverskih usluga. Rade mobilne i web aplikacije. Prema rečima osnivača i direktora Saše Salamona firma ima tim od 40-ak inženjera koji mogu odraditi celokupan projekat, od faze planiranja, razvoja, testiranja, održavanja infrastrukture i svih delova razvoja softvera. Sedište firme je u Vukovaru, gde uspešno rade već šest godina.

Priznanja su nagrađenima uručili predsednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković i potpredsednik HGK-a Ivan Škorić.

Dodeljena su i posebna priznanja firmama s područja naše županije koje proslavljaju značajne jubileje. Među njima je i Vupik d.d. iz Vukovara, iza kojeg je 70 godina postojanja i rada. Iako su deo tzv. lex Agrokor, prema rečima finansijskog direktora Igora Ivkovića posluju pozitivno i zapošljavaju 460 radnika. Cilj je, ističe, zadržati proizvodnju i ostati faktor razvoja ovog područja.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.